Kuusamon madepilkki Nestori | Kuusamon Uistin

Kuusamon madepilkki Nestori

Olet täällä

Made on siitä jännä kala, että se on aktiivisimmillaan talvella. Se kutee tammi-helmikuussa, ja tutkijat ovat kertoneet, että se kasvaakin eniten juuri vuoden kylmimpinä kuukausina. Made on nälkäinen ennen ja jälkeen kutua eli sydäntalven aikaan. Sillä on heikko näkö, mutta hyvä haju- ja kuuloaisti. Olemme Kuusamossa suunnitelleet madetta varten pilkin, jossa on kaksi syötille tarkoitettua koukkua, jotka ovat irrallaan aiheuttaen räminää veden alla. Syötiksi laitetaan pala muikkua, norssia tai silakkaa. Myös muutkin kalat sopivat, mutta nämä ovat havaittu parhaimmiksi. Kalasta madepilkillä seuraavasti: Laske se pohjaan. Tee vavalla nopeita väristyksiä, jotta pilkki alkaa kolisemaan ja pöllyttämään pohjamutaa. Väristä vapaa noin viiden sekunnin ajan ja anna sen jälkeen pilkin olla paikoillaan. Vaihda avantoa, jos muutamaan minuuttiin et saa kalahavaintoja. Kolina ja pohjanpöllytys houkuttelee mateen paikalle ja se alkaa tutkimaan pilkkiä. Kun huomaat matikan maistelevan kalanpaloja, tee nopea vastanykäisy ja nosta se jäälle. Madepilkkiä varten sinulla pitää olla jäykkä pilkkivapa, jossa on paksu siima. Monet pilkkivät myös ilman vapaa ja pitävät siiman sormien välissä.

Kuusamon madepilkki Nestori
17,95 €