Perukkeet ja lukkoleikarit | Kuusamon Uistin

Perukkeet ja lukkoleikarit

Hyvän siiman ja uistimen lisäksi tarvitset perukkeita ja lukkoleikareita. Oikein tehdyillä valinnoilla parannat vieheiden kalastavuutta ja ennen kaikkea vähennät uistimien hävikkiä.

Haukiperuke
Teräsvaijeriperuke 10-25 g painoisille lusikoille, vaapuille ja lipoille.
Teräsperuke yli 25 g painoisille lusikoille, vaapuille ja lipoille.
Todella kestävä titaaniperuke vaativalle kalastajalle jerkkeihin, isoihin vaappuihin, spinner baitteihin ja haukijigeihin.

Viehelukko
Jotta sinun ei tarvitse sitoa siimaa joka kerta uudestaan uistimeen, tarvitset siiman päähän viehelukon. Jos käytät lippoja tai lusikoita, ne saattavat kiertää siimaa. Silloin siimaan solmitaan lukkoleikari. Leikariosa pyörii vapaasti akselinsa ympäri, jolloin uistin ei pääse kiertämään siimaa. Jos arvelet, että kalastuspaikalla saattaa tulla saaliiksi haukia, turvaudu silloin aina yllä oleviin perukkeisiin. Muille kaloille riittää pelkkä lukkoleikari. Muista, että vaapuille riittää pelkkä lukko - lusikoille ja lipoille tarvitset lukkoleikarin.

Viehelukkoleikari alle 15 g painoisille lipoille ja lusikoille.
Viehelukkoleikari 15-25 g painoisille lipoille ja lusikoille.
Viehelukkoleikari yli 25 g painoisille lusikoille.

Viehelukko lohi-, taimen- ja kuhavaappuihin.

Ruohosuojakoukut
Kuusamon Uistimella on valikoimissa monta vuotta sitten kehitetty ruohosuojakoukku. Voit kiinnittää sen uistimeesi, jos haluat kalastaa lumpeikon tai harvan kaislikon keskeltä. Nerokkaassa erikoiskoukussa on eräänlaiset metalliviikset, jotka pienentävät vieheen riskiä tarttua kiinni vesikasveihin. Kun kala ottaa kiinni uistimeen, koukun viikset painuvat kasaan, jolloin terävät koukut pureutuvat kalan leukoihin.

Ruohosuojakoukku 15-25 g uistimiin.
Ruohosuojakoukku yli 25 g uistimiin.