Kalastussolmuja | Kuusamon Uistin

Kalastussolmuja

Ehjä siima katkeaa solmukohdassa. Keskity solmun sitomiseen ja ennen kaikkea sen kiristämiseen. Älä kiristä solmua liian hätäisesti. Nopeasti kiinni vedetty solmu aiheuttaa kitkaa siimaan, joka puolestaan haurastuttaa siiman pintaa. Kiristä siis rauhallisella vedolla ja kostuta solmukohtaa. Solmut kannattaa uusia parin kalaretken välein. Opettele tekemään solmut niin hyvin, että osaat tehdä ne pimeässäkin!

Unisolmu
Tämä on hyvä yleissolmu, joka sopii lähes minkä vain vieheen solmimiseen siimaan.

Lenkkisolmu
Tätä solmua käytetään, kun ei haluta kiristää solmua kokonaan. Solmukohtaan jää lenkki, jossa viehe pääsee vapaasti liikkumaan. Tämä sopii monille vaapuille ja pilkeille.

HUOM! Lusikkauistinten ja lippojen kanssa kannattaa käyttää leikarilla varustettua lukkoa. Leikari estää siiman kiertymisen. Pienille lipoille ja lusikoille voit käyttää esimerkiksi tätä lukkoleikaria ja isommille vieheille tätä lukkoleikaria.

Kalastatko haukea? Älä silloin missään nimessä sido siimaa suoraan vieheeseen. Hauen terävät hampaat katkaisevat siiman ja menetät uistimesi. Käytä hauenkalastuksessa aina peruketta, joka estää siiman katkeamisen. Tässä on suosittu peruke hauenkalastukseen.